barnehagesvomming stavangersvommeklubb

Svømmeopplæring for barnehagebarn

Gratis svømmeopplæring for barnehagebarn i barnehagens åpningstid!
Stavanger Svømmeklubb har en drøm om et samfunn hvor alle er svømmedyktige og bruker vann aktivt for å oppnå en god folkehelse. Vi har gleden av å tilby gratis svømmeopplæring for barnehagenes 4-6 åringer med midler fra Fylkesmannen.

Vi håper dette er av interesse for så mange barnehager som mulig!

Siden oppstarten i 2015 har Stavanger Svømmeklubb gjennomført gratis svømmeopplæring for over 3000 barnehagebarn i alderen 4 til 6 år i Stavanger, Sandnes og Sola kommune. Vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger fra barnehager og foreldre av barn i barnehagene som har deltatt.

Er din barnehage interessert i å delta i dette prosjektet er det bare å fylle ut skjemaet på denne linken så ordner vi resten. Barnehager som har deltatt fra før kan delta igjen med nye barn samt barn som har deltatt før slik at dem får videre opplæring.

Mål
Målet med svømmeundervisning i barnehagene er å gjøre barn tryggere i og ved vann slik at barnas svømmeferdigheter bedres. I dag kan dessverre under halvparten av landets tiåringer svømme! Det er politisk enighet om at dette må styrkes og at undervisning må starte tidligere. August 2015 endret Utdanningsdirektoratet skolens kompetansemål i svømming etter 4., 7. og 10. trinn og barn som er kommet i gang med svømmeopplæring allerede i barnehagen vil ha en stor fordel når en begynner på skolen.

Målgruppe
Barn i kommunale og ikke-kommunale barnehager i alderen 4-6 år bosatt i Stavanger, Sandnes og Sola kommuner.

Kurset
Kurset gjennomføres iht. metodikk utarbeidet av Norges Svømmeforbund.

Varighet:
Kurset går over 10 uker og har en varighet på 30 min pr. kurstime for å sikre optimal læring.

Sted:
Opplæringen skjer i kommunale/private basseng i Stavanger.

Instruktører:
Stavanger Svømmeklubb planlegger og gjennomfører undervisningen med sertifiserte og erfarne instruktører som hele tiden er i bassenget sammen med barna.

Hva kreves av din barnehage?
Transport:
Barnehagen må selv planlegge og betale transport til og fra bassenget i Stavanger.
Det er mulighet for barnehagen å søke om refusjon til transport på inntil kr. 250 pr. barn i kursperioden der transport har vært nødvendig.
Søknadsskjema (trykk her) med kopi av kvitteringer sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. etter avsluttet kursrunde.

Bemanning:
Barnehagen må ledsages av minimum 2 personer som er ansvarlige for å hjelpe barna i garderoben og på toalettet.

Opplæring:
I opplæringen legger vi opp til ca. 5 barn pr instruktør. Ideell gruppestørrelse er 15 barn, men vi er fleksible. Har dere flere enn 15 barn kan vi dele dem i to grupper som er i bassenget etter hverandre.

Det er ønskelig at barnehagen stiller med en person i bassenget når gruppestørrelsen overstiger 15 personer og/eller når barnehagen har barn som trenger spesiell tilrettelegging/oppfølging. Har et barn egen assistent i barnehagen må denne være med å hjelpe i bassenget.

Utstyr:
Barna må ha med badedrakt/badebukse, badehette, håndklede, såpe.

Ønsker din barnehage å delta?
Fyll ut skjemaet på denne linken. Har du spørsmål, ikke nøl med å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Monica Martinsen
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

NorgesSvommeskoler Original

Stavanger Svømmeklubb er stolt medlem av Norges Svømmeskole - En del av Norges svømmeforbund og tilbyr svømmeopplæring som er basert på metodikk og pedagogikk utarbeidet av Norges Svømmeforbund.

Kontakt info:

monica martinsen

Monica Martinsen

Ikke nøl med å ta kontakt
om det er noe du lurer på!

allerBestSSC 01
Vi var aldri i tvil..men nå er det offisielt!! Vi vant konkurransen om ALLER BESTE KLUBB!! Takk til alle som har stemt. Veldig kjekt å vinne denne konkurransen for oss alle sammen.

NSF akp 2017

Grasrotandelen-banner